AANRIJBESCHERMERS

Veiligheid en comfort zijn voor Hovuma stellingen de hoogste prioriteiten. De constructie van het design moet het te dragen gewicht met zekerheid kunnen dragen en de stelling moet tegen onzekerheden bestemd zijn. Het is niet ongebruikelijk dat een bocht net iets te breed of net iets te smal genomen wordt en dat de truck een stelling daarbij raakt.

Om deze redenen zijn er aanrijbeschermers. Aanrijbescherms zorgen voor een extra beetje zekerheid en zorgen ervoor dat eerst de aanrijbeschermer wordt geraakt, voordat de stelling in aanraking met de truck komt. Op deze manier zal de chauffeur sneller doorhebben dat hij de stelling bijna raakt en worden ongelukken voorkomen. Hovuma aanrijbescherms zijn in 2 vormen te onderscheiden, namelijk rambeveiliging en stootpalen.

Rambeveiliging zorgt voor de nodige bescherming in zones met druk heftruckverkeer of ander gevaar voor de voetganger of de infrastructuur. Hovuma stellingen zijn voor elk bedrijf anders en dat zorgt ervoor dat de bescherming ook varieert. De afmetingen en materialen van Hovuma rambeveiliging kan gepersonaliseerd worden om aan uw stellingen te voldoen. In de meeste gevallen zullen wij bij Hovuma u een rambeveiliging van kunststof of metaal aanbevelen, maar er zijn ook uiteraard gevallen waarin een ander materiaal aanbevolen wordt. Echter, de toepassing van metaal of kunststof heeft wel het voordeel dat het zowel binnen als buiten de werkruimte te gebruiken is. 

De aanrijbescherms die in uw magazijn geplaatst zijn altijd minimaal 40 centimeter. Wanneer u om veiligheidsredenen hogere aanrijbescherms nodig heeft kijkt Hovuma graag met u mee naar de mogelijkheden. Naast de lengte moet de aanrijbeschermer ook een klap kunnen opvangen met een energie van 400 Nm. Om u een beeld te geven van de klap, een gewicht dat naar beneden valt van 40 kilogram vanaf 1 meter hoogte levert een energie op die vergelijkbaar is aan 400 Nm. De aanrijbeschermers van Hovuma zijn bestendig tegen een klap vanuit elke richting en heeft dus geen zwakke plekken.

Deze eisen komen uit normen (NEN EN 15635, NEN EN 15629 en NEN EN 15512) voor palletstellingen. Deze normen laten niet alleen zien wat de eisen van de aanrijbeschermers zijn, maar ook de eisen van waar ze moeten staan:

  • voor staanders op de hoeken van gangen waar trucks door rijden
  • voor staanders die grenzen aan de gang (geen in- of doorrijgang) van inrijstellingen
  • bij onderdoorgangen

Stootpalen worden gebruikt om grote schokken of aanrijdingen op te vangen. Deze stootpalen beschermen vaak stellingen, zuilen, dueren, werknemers, en nog een hele hoop andere kwetsbare en belangrijke plekken. Stootpalen zijn vaak veelvoorkomend op laad- en losplaatsen, omdat het zicht van de chauffeur niet altijd even zuiver is en onzekerheden altijd aanwezig zijn. 

Stootpalen zijn voorzien van een stalen voetplaat die wordt vastgezet aan de vloer door middel van ankers. Doordat de stootpalen van staal zijn gemaakt is het mogelijk om zowel de binneninfrastructuur en de buiteninfrastructuur te beschermen, zonder dat de levensduur van de stootpaal verminderd. Niet alle bedrijven hebben een afgesloten magazijn en dan is de impressie van het magazijn een belangrijke factor. Hovuma stootpalen kunnen indien gewenst afgesteld worden op de huisstijl van uw bedrijf en zijn in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar.