DRAAGARMSTELLINGEN

Draagarmstellingen zijn bestemd voor flexibele opslag van lange stukgoederen. Deze stellingen hebben alleen aan de achterzijde van de stelling staanders. Aan deze staanders worden de draagarmen bevestigd zodat de lange stukgoederen hierop kunnen rusten.

Doordat het opslagoppervlak niet wordt onderbroken door jukken zoals bij een palletstelling, is de stellingen zeer toegankelijk voor heftrucks, zijladers of kranen. Het voordeel is dat producten met een grote variatie van lengtes opgeslagen kunnen worden zonder de belemmeringen die staanders met zich meebrengen. Het opslaan van lange en korte stukgoederen wordt dus een stuk gemakkelijker voor u.

De grote voordelen van de draagarmstellingen zijn dat de opslaglocaties onbegrensd zijn en dat de stelling gecombineerd kan worden met legborden. De verbinding van de draagarm aan de kolom kan op 2 verschillende manieren gedaan worden. De verbinding kan zowel op een traditionele boutverbinding als een speciaal ontwikkeld klemverbinding uitgevoerd worden.

Naast de klemverbinding is de diepte van de draagarmstelling ook te differentiëren. Wanneer uw artikelen vooral bestaan uit profielen en buizen zal een korte arm voldoen. Wanneer u gebruik maakt van plaatmateriaal of andere grote artikelen raden wij zeker aan om gebruik te maken van een lange arm.

Als laatste is het mogelijk om de gehele draagarmstelling aan te passen op het gewicht van uw goederen. Voor het gebruik van lichte materialen zoals aluminium en kunststof zal u aangeraden worden om een lichte uitvoering te kiezen.

 Wanneer u goederen als hout of staal wilt opslaan is het nodig om een zwaardere uitvoering te kiezen van de draagarmstelling. Voor goederen die tussen deze gewichtsklassen liggen is het ook mogelijk om een middelzware uitvoering te kiezen.

Bij Hovuma gaan veiligheid en kwaliteit hand in hand. Door gebruik te maken van kwalitatief hoogstaand staal zullen er ongelukken voorkomen worden.

De techniek achter de stelling is een tweede factor die de veiligheid van de Hovuma draagarmstellingen verhoogd. De stellingen zijn gemaakt van warmgewalste profielen en lopen minder schade op door de beweegbare arm. Daarnaast zorgen armafronding en de bandenbescherming voor minder schade, wat de duurzaamheid verhoogt.

De draagarmstelling zijn flexibiliteit wordt verhoogd doordat onderdelen van de armstellingen gemakkelijk vervangen of aangepast kunnen worden.

 

De draagarmstelling is gemakkelijk te gebruiken met vrijwel elk opgeslagen artikel. Hovuma heeft draagarmstellingen voor de opslag van hout, staal, aluminium, RVS, kunststof, beton, graniet en vele andere bouwmaterialen. Opslag van profielen, buismateriaal, cassettes, rekken,  containers, pallets, kisten, rollen maar ook van groot materieel en opslag van auto’s en boten.

Daarnaast is het mogelijk om de draagarmstellingen van Hovuma te differentiëren op het gebied van klemverbinding, diepte en gewicht van de opgeslagen goederen.

Wanneer u uw goederen graag buiten wilt opslaan zult u zonder beschutting tegen de weersomstandigheden schade oplopen. Hierdoor is het mogelijk om een draagarmstelling met dak te bestellen, zodat u met al het gemak uw goederen op een buitenplaats kan opslaan.

VOORDELEN:

  • Onbegrensde opslagsituatie
  • In lengte verschillende goederen mogelijk bij toepassing legborden
  • Combinatie met legborden mogelijk

TOEPASSINGSCRITERIA:

  • Lange goederen met enig gewicht
  • Matige omslagfrequentie

BEPERKINGEN:

  • Lang verzameltraject

TYPE TRUCK:

  • Vierweg-reachtruck
  • Zijlader 
Scroll to Top