LEGBORDSTELLINGEN

Legbordstellingen van Hovuma kenmerken zich door hun brede toepasbaarheid in alle branches. Wanneer u een flexibele oplossing zoekt voor het opslaan van kartonnen dozen en kleine artikelen dan zijn legbordstellingen van Hovuma zeker een rendabele optie voor u. De legbordstelling biedt de mogelijkheid voor het opslaan van kleinere producten. De bulkvoorraad is dan ook de grijpvoorraad. Met behulp van vakverdeelschotten ontstaat een vakkenstelling om kleinere grijpvoorraden op te slaan.

Legbordstellingen zijn erg eenvoudig op te zetten en zijn in het gebruik erg flexibel. Wanneer u merkt dat u uw opslag toch iets wilt veranderen of uitbreiden is dit gemakkelijk aan te passen. 

Wanneer u merkt dat u uw opslag toch iets wilt veranderen of uitbreiden is dit gemakkelijk aan te passen. Hierdoor kan Hovuma een strakke systeemoplossingen op maat en een klantgerichte advisering realiseren.

Het Hovuma legbordsysteem is op de praktijk gericht en kan dus in zowel laag-, hoog-, als etagebouw worden geleverd. Deze flexibele vakhoogtes samen met het modulaire design zorgen ervoor dat de legbordstellingen van Hovuma precies op uw behoeftes af zijn gestemd.

De opbouw van de Hovuma legbordstelling is voor elke opslag anders. De legbordstelling is op verschillende manieren in elkaar te zetten door een veelvoud aan losse onderdelen en stellingcomponenten. Wanneer u een artikel in opslag heeft die erg hard loopt is het vak waar de artikelen liggen gemakkelijk te vergroten door middel van dwarsbalken, gesloten zijwanden of gaaswanden. Legborden in diverse breedtes en uitvoeringen maken de legbordstelling compleet.

De technische uitvoering is geschikt voor een veldlast tot 3500 kg.

Een framesteun zorgt voor de indelingen van de legborden. Hovuma framesteunen zijn gemaakt om elke indeling mogelijk te maken door middel van perforaties op regelmatige afstanden van 25 mm. Het framesteun is een T-profiel in verzinkte uitvoering.

De dwarsbalken zorgen voor de diepteverstijving, deze balken worden tussen twee stijlprofielen geplaatst en op deze manier wordt dus het frame gevormd. De hoogte van deze constructie is gelimiteerd. Wanneer de stellinghoogte meer dan het vijfvoudige van de stellingdiepte bedraagt, moeten de stellingen worden beveiligd tegen eventueel kantelen. Het vastmaken van de stelling aan een wand of vloer van de constructie is een simpele, maar toch effectieve oplossing van dit probleem.

Hovuma heeft verschillende legborden die allemaal een ander gewicht kunnen houden. De legborden, panelen, bakken en roosters zijn in twee verschillende materialen te verkrijgen. De stalen legborden maken een vaklast van 150, 250 of 350 kg mogelijk. De panelen (houten platen) maken een vaklast van 250 en 350 kg mogelijk. 

Een efficiënt magazijn kan een bedrijf maken of kraken. Een legbordstelling is voor hoge doorloopsnelheden en gebruik van kleine artikelen gemaakt. De hoge flexibiliteit is te danken aan de snelle en eenvoudige manier van de opbouw veranderen. De schotjes kunnen gemakkelijk verplaatst worden en er is een combinatie van palletstelling/legbordstelling mogelijk.

VOORDELEN:

  • Flexibele indeling d.w.m. schotjes
  • Hoge bezettingsraad
  • Korte routing
  • Combinatie palletstelling/ legbordstelling mogelijk

TOEPASSINGSCRITERIA:

  • Opslag kleine artikelen of beperkte voorraden 
  • Toepassing afzonderlijke order verzamelsectoren 

BEPERKINGEN:

  • Veelal handmatige aanvulling vanuit blik

TYPE TRUCK:

  • Railgebonden order verzameltruck
  • SBA
Scroll to Top