SHUTTLE STELLINGEN

Het shuttlesysteem is een opslagmethode waarbij uw heftrucks maar tot aan een stellingblok hoeven te rijden. U plaatst uw pallet op de shuttle en de shuttle zorgt er daarna voor dat de pallets op de juiste opslagplek terecht komen. In de tijd hiertussen kunt u aan de slag met andere pallets of werkzaamheden verrichten in uw magazijn. 

Wanneer de shuttle de juiste plek heeft toegewezen aan de pallet, zal hij terugkeren naar de beginplek en zal hij de volgende pallet kunnen halen of brengen naar de juiste plek. De shuttle kan door middel van een heftruck naar een andere stelling worden getransporteerd en is dus niet gebonden aan één stelling. De shuttle rijdt over de speciaal ontwikkelde diepteliggers in de diepte van de stelling.

Dit systeem scheelt u niet alleen tijd, maar ook een hoop ruimte, dit komt doordat u met dit systeem niet gebonden bent aan maximale inrijdieptes. In tegenstelling tot een inrijstelling, waarbij u altijd het onderste niveau leeg moet maken om een pallet van een hoger niveau te pakken, hoeft u bij een pallet shuttlesysteem de installatie niet meer in te rijden. Het shuttlesysteem heeft dus een vullingsgraag van bijna 100 procent. Dit systeem is hierdoor een ideale oplossing wanneer u pallets op wil slaan in diepe kanalen.

Bedrijven hanteren graag hun eigen opslagmethode zoals FIFO en LIFO. Het shuttlesysteem is hierop ingesteld en kan daarom beide manieren hanteren. De pallets die geschikt zijn voor de shuttle zijn 80 tot 120 cm diep, dit geldt voor zowel FIFO- als LIFO- handeling.

De shuttle die gebruikt wordt bij de shuttlestelling is getest op veiligheid en betrouwbaarheid. De shuttle wordt bediend met één draadloze afstandbediening. Deze draadloze afstandbediening kan worden ingesteld om meerdere shuttles te bedienen, zodat u volledige controle over uw magazijn heeft.

De shuttles bewegen zich voort op 8 wielen die de druk gelijkmatig verdelen. De gelijkmatige druk verhoogt zowel de duurbaarheid van de shuttle als van de shuttlerail, de gelijkmatige druk zorgt er namelijk voor dat de slijtage geminimaliseerd wordt. Op de shuttle zitten verschillende systemen die de veiligheid van u en uw werknemers waarborgen.

Één van de veiligheidssystemen is bijvoorbeeld het Human Detection Systeem. Dit systeem is gemaakt om werknemers te detecteren die tussen de shuttle en haar bestemming zitten. Wanneer dit scenario plaatsvindt zal de shuttle een noodstop maken en zal er geen ongeluk plaatsvinden.

De shuttle kan pallets verplaatsen van maximaal 2000 kg. Het apparaat werkt op een accu en gaat de gehele shift van 8 uur mee. Doordat bedrijven tegenwoordig vrijwel nooit meer stilstaan is het nodig om snel de accu op te kunnen laden. Met deze reden is de accu van de shuttle binnen 4 uur opgeladen en gereed voor gebruik.

Scroll to Top