HASPELSTELLINGEN

De haspelstellingen van Hovuma zijn gemaakt om overzichtelijk en ruimtebesparend haspels op te slaan. Het opslaan van haspels door middel van een haspelstelling gebeurt door een grote stalen bar door de haspel heen te doen of gebruik te maken van een speciaal haspelframe. Wanneer gebruik gemaakt wordt van de stalen bar is het mogelijk om de haspels horizontaal op te slaan. De horizontale opslag maakt het mogelijk om de kabel van de haspel af te draaien wanneer er aan getrokken wordt.

De palletstellingen van Hovuma vormen de stevige basis van een haspelstelling. Deze stevige basis is nodig om de haspels stabiel en veilig op te slaan, zelfs wanneer de haspel bestaat uit zware goederen. Hovuma gebruikt de speciaal ontwikkelde haspelframes om de palletstelling om te bouwen tot een haspelstelling.

Een haspelstellingsysteem is naast zijn overzichtelijkheid ook erg veelzijdig. Hovuma levert een hoop standaardversies van de haspelstellingen, maar kan gepersonaliseerd worden wanneer uw opslag dat nodig heeft. De hoogte, het gewicht en diepte zijn allemaal voorbeelden van factoren die aangepast kunnen worden naar uw behoeftes. Wanneer de standaard haspelstelling niet aan de behoeftes van uw bedrijf voldoet, kijkt Hovuma graag samen met u naar de optimale oplossing.

De haspelframes van Hovuma zijn ontwikkeld om veilig, maar toch simpel te zijn. Dit zorgt voor een verkleining van de risicofactoren en een vergroting van de duurzaamheid. Voor het gebruik van een haspelstelling is een heftruck nodig. 

De heftruck zorgt er namelijk voor dat de haspels op de stellingen terecht komen en daarnaast kan men zorgvuldiger werken met een heftruck dan met andere vergelijkbare methodes. Haspelstellingen worden vaak gebruikt voor de opslag van kabels. Onder deze kabels valleen een hoop varianten, waaronder kettingen, elektrische stroomkabels, stalen kabels, touwen en boot kabels. 

De constructie van de haspelstellingen is erg flexibel en relatief goedkoop in vergelijking met andere stellingen. Doordat de basis een standaard palletstelling is, kunnen andere secties eventueel voor pallets worden gebruikt. Zo is het mogelijk om op grondniveau haspelframes te installeren, met daarboven de opslag voor pallets.  

Dit systeem is erg handig voor een mix van grootverkoop van dozen en de verkoop van kabels. Om uw opslag snel en gemakkelijk te beheren zorgt Hovuma dat de haspels snel van de haspelsframes afgehaald kunnen worden.  

Naast het hierboven beschreven systeem is het ook mogelijk om het gebruik van assen niet toe te passen. De haspel wordt zonder de as op de stelling geplaatst en zal dan niet verschoven kunnen worden. Het afnemen van de kabels eromheen zal hierdoor niet mogelijk zijn, dit is daarom vooral handig wanneer uw bedrijf de haspels per stuk verkoopt in plaats van het touw erop.

VOORDELEN:

  • Erg flexibel en relatief goedkoop
  • Makkelijke en veilige opslag van haspels
  • Te specialiseren met assen, waardoor afhalen van kabels makkelijker wordt

TOEPASSINGSCRITERIA:

  • Haspels
  • Pallets
  • Haspels gestationeerd op assen

BEPERKINGEN:

  • Ongunstige verhouding tussen opslag en gangpadgedeelte
  • Relatief lange bewerkingstrajecten

TYPE TRUCK:

  • Te bedienen door vrijwel alle typen heftrucks