INSTEEKSTELLINGEN

De insteekstelling is bestemd voor de opslag van langgoed. De stelling heeft een honingraatstructuur waar lange goederen, zoals buizen, pijpen, profielen etc. veilig in kunnen worden opgeslagen. Dit betekent dat de goederen aan de kopse kant in- en uitgenomen worden. Door deze vorm van opslag te hanteren ontstaan er veel grijplocaties op een beperkt stellingoppervlak.

De grijplocaties van de langgoedartikelen zitten allemaal aan 1 kant en dat maakt het proces van orders verzamelen een stuk minder lang. U kunt gemakkelijk de goederen die u nodig heeft grijpen en u zult geen lange stukken hoeven lopen.

Een nadeel van het gebruik van een insteekstelling is dat in verband met het in- en uitnemen brede stellinggangen nodig zijn. De buizen zullen er recht in- en uit gehaald moeten worden, wat een brede gang vereist. Doordat de werknemers elkaar niet kunnen passeren tijdens het in- en uitladen raden wij u aan om de paden kort te houden. Zo zullen werknemers minder lang op elkaar hoeven wachten en zullen de kosten dalen.

De constructie van de insteekstelling is gebaseerd op basis van een palletstelling of een grootvakstelling. Wanneer u een groot magazijn heeft en graag wat meer de hoogte in wilt gaan is het mogelijk om meer liggerniveaus aan te vragen.

De stelling verkrijgt zijn honinggraatsysteem door gebruik te maken van houten schotten of ander soort schotten. Hierdoor verkrijgen de insteekstellingen een systeem waar 60% van de ruimte wordt gebruikt als opslagruimte en 40% als handlingruimte.

Wanneer u boven de insteekstelling pallets wilt opslaan is dat uiteraard mogelijk bij Hovuma. Boven de insteekstellingen zullen dan palletplaatsen gecreëerd worden om uw opslag zo goed mogelijk te laten matchen met uw huidige systeem.

 

De gebruikte goederen worden op een veilige manier opgeslagen om niet alleen schade bij de stelling, maar ook om schade bij de producten te voorkomen. Hovuma insteekstellingen zijn voorzien van handige systemen die het voor u makkelijker maken om uw producten op te slaan.

De lange goederen worden in beugels gehangen die vervolgens via ingebouwde rollen over de geleiders worden geschoven. Door gebruik te maken van dit systeem is er geen sprake van schuiven over de dwarsbalken. Dit maakt het gebruik van het systeem soepeler en voorkomt een hoop schade zoals krassen of deuken.

Wanneer langgoed te zwaar is voor het beugelsysteem, is het ook mogelijk om gebruik te maken van trucks. Trucks met een doorn zijn mogelijk wanneer het opgeslagen materiaal een open kern heeft. Door middel van de doorn zullen deze goederen opgepakt worden en verplaatst kunnen worden.

Heftrucks met een doorn kunnen tot gevaarlijke situaties leiden, doordat de doorn niet of te laat wordt opgemerkt door ander verkeer. Een oplossing voor dit probleem is het maken van een afspraak over de hoogte van de doorn wanneer de truck in beweging is. Aanrijding met ander verkeer of werknemers zal hierdoor verminderen wat de veiligheid van de werknemers zal verhogen.

VOORDELEN:

  • Intensieve benutting opslagruimte
  • Korte order verzameltrajecten

TOEPASSINGSCRITERIA:

  • Lange goederen met beperkt gewicht
  • Matige tot hoge omslagfrequentie

BEPERKINGEN:

  • Veelal handmatig aanvullen
  • Minder geschikt voor zware goederen 

TYPE TRUCK:

  • End-loader
  • SBA