BORDESSEN

Een bordes heeft een hoop verschillende namen. Een bordes wordt namelijk ook wel een enteresol, etagevloer, mezzanine, tussenvloer, zolder, verdiepingsvloer of magazijnvloer genoemd. Desondanks de vele verschillende namen hebben ze allemaal dezelfde functie, extra vloeroppervlak. Vrijstaande bordessen worden over het algemeen toegepast om extra vloeroppervlak voor opslagdoeleinden te creëren of om extra netto werkruimte in het pand te creëren.

Een bordes kan een vaste hoogte hebben of kan verstelbaar zijn. Een verstelbaar bordes is een bordes dat door het bedienen van een schakelaar hydraulisch of pneumatisch op- en neer bewogen kan worden. Dit maakt uw werkvloer een stuk dynamischer en kan de hoogte aangepast worden naar waar u op dat moment behoefte aan heeft.

Een voordeel van een bordes is dat de constructie zeer licht en demontabel is. Wanneer de bordes voor een beperkte periode niet meer nodig is, is het dus mogelijk om de bordes af te bouwen en na een aantal maanden/jaren weer op te bouwen. De bordes bestaat uit vooral lichte materialen, maar door de stevige constructie van de bordes is de stabiliteit en veiligheid op een zeer hoog niveau. 

Een vrijstaand bordes is opgebouwd uit een balkenrooster van stalen liggers en kinderliggers. Dit balkenrooster wordt gedragen door kolommen. Op het balkenrooster is in het algemeen een hoogwaardige spaanplaatvloer aangebracht. Wanneer u graag een andere vloer aangebracht wilt hebben, kan dit in overleg geregeld worden.

Om de veiligheid van u en uw werknemers te waarborgen worden is het bordes aan de niet door gebouwmuren begrensde wanden voorzien van een balustrade. Deze balustrades zorgen ervoor dat werknemers er niet vanaf vallen en dat de goederen niet naar beneden kunnen vallen. In deze balustrade kunnen voorzieningen zijn aangebracht voor het veilig afzetten en wegnemen van goederen.

Wanneer het bordes uitsluitend voor goederen wordt gebruikt is het gebruik van een hoge reling meer dan voldoende. De reling met tussenligger en schoprand zullen allemaal een minimale lengte hebben van 15 centimeter om een veilige werkruimte te creëren.

Schoorverbanden of voldoende momentstijve verbindingen tussen het balkenrooster en de kolommen zorgen voor de stabiliteit van de complete constructie. Al de balustrades van Hovuma voldoen aan alle huidige Europese eisen.

Medewerkers kunnen de vloer betreden door middel van een trap die gepersonaliseerd kan worden om aan uw eisen te voldoen. Door middel van een heftruck worden zware goederen en pallets van de begane grond naar het bordes getild.

Wanneer er ook onder uw vloer met heftrucks wordt gereden, is het een mogelijkheid om ervoor te kiezen om uw kolommen te beschermen met een aanrijdbeveiliging. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om belangrijke componenten zoals aansturingskasten of liften te voorzien van aanrijdbeveiliging.

Scroll to Top