GROOTVAKSTELLINGEN

Grootvakstellingen zijn, zoals het woord al zegt, stellingen met extra grote opslagvakken. Grootvakstellingen worden toegepast voor de opslag van kleinere tot middelgrote goederen, die met de hand worden geplaatst en weggenomen. Men gebruikt vaak grootvakstellingen voor de goederen die te groot zijn voor legbordstellingen.

*Wanneer u ten alle tijden gebruikt maakt van machinale verplaatsing van goederen is dit niet de stelling voor u en kunnen wij u doorverwijzen naar bijvoorbeeld de inrijstellingen of de palletstellingen.

De opbouw van een grootvakstelling is een mengvorm van een legbordstelling en een palletstelling. De grootvakstelling is opgebouwd uit verticaal geplaatste jukken, waartussen op een aantal horizontale niveaus liggerparen zijn gemonteerd. Op of tussen een liggerpaar is een stalen-, houten- of sandwichpaneel gemonteerd, waarop de goederen kunnen worden geplaatst. De opbouw van de jukken, de afdracht van de belastingen en de verzorging van de stabiliteit in langsrichting zijn gebaseerd op die van de legbord- of van de palletstelling.

Hovuma garandeert staal wat van hoge kwaliteit is en gebruikt deze uiteraard ook voor de grootvakstellingen. Het gebruik van kwalitatief hoogstaand staal samen met de stevige constructie zorgt voor een opslagmiddel wat meer kan dragen dan een legbordstelling. Waar legbordstellingen een maximum gewicht van 200 kg kunnen dragen, zijn grootvakstellingen ontworpen om een hoger gewicht aan te kunnen. Door diepte toe te passen op het ontwerp is er meer ruimte voor uw artikelen en zult u meer hebben aan de ruimte van uw magazijn.

Hovuma weet als geen ander dat elk magazijn anders is, daarom zorgt Hovuma dat de grootvakstellingen in verschillende afmetingen en verschillende materialen aanwezig zijn. Zo blijft het algemene idee van een grootvakstelling hetzelfde, maar kunt u de stelling altijd aanpassen naar de manier die geschikt is voor uw magazijn of producten.

Grootvakstellingen zijn gemakkelijk te monteren en hebben dus geen ingewikkelde en lange opbouwtrajecten. Dit maakt de grootvakstellingen niet alleen populair, maar ook erg kostenefficiënt. Hovuma heeft altijd gespecialiseerde montagemedewerkers in het team die graag samen met u de beste oplossing vinden voor uw opslagprobleem. Zij zullen in samenspraak met u de meest optimale magazijnoplossing voor uw ruimte bewerkstelligen.

VOORDELEN:

  • Flexibele indeling- en hoge bezettingsgraad
  • Korte routing- combinatie palletstelling/ grootvakstelling mogelijk 

TOEPASSINGSCRITERIA: 

  • Opslag kleine artikelen tot middelgrote artikelen
  • Toepassing afzonderlijke order verzamelsectoren 

BEPERKINGEN:

  • Veelal handmatige aanvulling vanuit bulk

TYPE TRUCK:

  • Eventueel railgebonden order verzameltruck
  • SBA
Scroll to Top