DOORROLSTELLINGEN

Doorrolstellingen zijn gemaakt om zo snel en effectief mogelijk dozen en bakken op te slaan. De geordende stellingen zorgen voor minder pickfouten door een beter overzicht, kortere grijptijden, gegarandeerde first in, first out, ruimte besparing en 40% minder lopen. 

Doorrolframes zijn gemaakt om flinke kostenbesparingen binnen het moderne orderverzamelproces op te leveren. De doorrolstelling kan makkelijk worden gebruikt met een assemblagelijn zoals bijvoorbeeld het KAN-BAN systeem. De doorrolstelling is efficiënt met vrijwel alle toepassingen en is in elk bedrijf een cruciaal onderdeel voor het verloop van de productie.

De doorrolstelling is in vergelijking met de andere stellingen een flinke investering, maar verdient zich ook snel weer terug. De doorrolstelling moet perfect worden afgestemd met uw huidige logistieke situatie. Wanneer uw bedrijf snel van logistieke afmetingen verandert zal het lastig zijn om dit systeem te hanteren. Wanneer u voor langere tijd dezelfde logistieke situatie zult houden, is de doorrolstelling gegarandeert van robuustheid en jarenlang probleemloos functioneren.

Veiligheid zorgt voor een prettige en gezonde werkomgeving voor de gebruikers.

Een recht doorrolframe is erg handig voor het uitnemen van complete dozen en als er voldoende grijpruimte boven de dozen of bakken beschikbaar is. Wanneer uw bedrijf vrijwel altijd werkt met gehele dozen in plaats van losse producten zal deze varianten u goed van toepassing zijn.

Bij een uitgifteplateau staan de eerste dozen extra schuin. Dit is handig bij het verzamelen van losse artikelen uit de doos of bak. Op deze manier vergroot men de grijpruimte en is het mogelijk om de niveaus dichter boven elkaar te plaatsen

De doorrolframes kunnen op verschillende manieren worden geïntegreerd in uw opslagsysteem. De eerste mogelijkheid is het integreren in palletstellingen. Doorrolframes zijn uitstekend te intergreren in palletstellingen door de zeer stabiele systeemprofielen. De palletstelling maakt het mogelijk om sectiebreedtes tot 3.600 mm te maken en de palletstelling maakt het ook mogelijk om de meest gecompliceerde opslagconstructries uikomst te bieden.

De tweede mogelijkheid is het doorrolsysteem als vrijstaande stelling. Het doorrolsysteem als vrijstaande stelling is het handigst wanneer bulkopslag boven van pallets boven het pickgebied niet nodig of mogelijk is. In dit systeem wordt er gebruik gemaakt van een flexibel staandersysteem. Deze staanders worden volledig afgestemd op uw huidige logistieke situatie en bieden een optimale verstelbaarheid en flexibiliteit.

Een kleine uitbreiding op beide varianten is het gebruik van een pallet rollenbaan op vloerniveau. Snel lopende artikelen kunnen in de doorrolstelling geïntegreerd worden met een pallet rollenbaan. Het gebruik van een pallet rollenbaan is alleen mogelijk wanneer er een uniform pallettype (bij voorkeur de euro-pool-pallet) gebruikt wordt.

Hoeveel zware rolprofielen worden toegepast ligt altijd aan het palletgewicht. Voor zwaardere pallets worden vaak meer dan 3 zware rolprofielen toegepast, maar over het algemeen worden 2 of 3 zware rolprofielen toegepast. Om de veiligheid te waarborgen met instabielen palletladingen zorgen remrollen dat de pallet langzaam en gecontroleerd tegen de eindaanslag rolt.

Rollenstrips zetten zwaartekracht om in een voorwaartse beweging. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van energie zal dit systeem besparen op energiekosten. Om de kwaliteit te waarborgen worden de assen van de rollenstrips gemaakt van massief staal. Wanneer u met extreem zware artikelen werkt is het mogelijk om anti-uitbuigclips en extra bevestigingsclips op het systeem toe te passen.

VOORDELEN:

  • Uiterste efficiënte en daarmee verbonden voordelen
  • FIFO zekerheid
  • Goed te gebruiken met assemblagelijn
  • Investering snel terugverdiend door tijdsbesparing

TOEPASSINGSCRITERIA:

  • FIFO pallets
  • FIFO losse dozen
  • FIFO artikelen uit losse dozen 

BEPERKINGEN:

  • Niet bruikbaar voor alle soorten producten
  • Relatief grote investering vergeleken met andere opslagmethodes

TYPE TRUCK:

  • Vrijwel alle heftrucks en dozen/losse artikelen manueel te gebruiken